Få en god start

Se her, hvad du kan bruge

Uddannelsesvejledningen til

Dit valg

Dit uddannelsesvalg er vigtigt for dine fremtidsudsigter.

Har du brug for råd og vejledning til dit uddannelsesvalg, kan du altid kontante uddannelsesvejleder, som står klar til at guide dig igennem vores uddannelser eller kan fortælle om mulighederne indenfor videreuddannelse.

Kontakt eller book

En uddannelsesvejleder
Har du brug for at snakke med en uddannelsesvejleder kan du kontakte dem her
Du kan også booke tid hos en uddannelsesvejleder

Dine muligheder med en uddannelse på SOSU Syd

Spørgsmål til optagelse, adgangskrav, uddannelse mm.?

Vores læsevejledere hjælper og understøtter alle skolen elever, også deltagere på efteruddannelse der har svært ved at læse. Vi har stor ekspertise i at hjælpe personer med læseudfordringer, hvad enten det skyldtes ordblindhed, dansk som fremmedsprog eller noget tredje.

Jo før du henvender dig, desto hurtigere kan du få den rette hjælp til at klare dig godt igennem din uddannelse. Vi stræber efter støtte fra starten.

Kontakt en vores læsevejledere allerede i dag.
Email: laesevejlederne@sosu-syd.dk
Tlf.: 73 33 43 00

Hvordan foregår det?

Når du har henvendt dig, vil du som det første blive testet så vi kan designe en rådgivning der er unik til dig og tilpasset dit behov.

Desuden stiller vi et eller flere redskaber til rådighed fx IT-rygsæk, støttetimer, læse- og skriveprogrammer, bøger som lydfiler, samt undervisning i læse- og forståelsesstrategier.

Du kan også få bevilliget særlige prøvevilkår både som elev eller deltager på efteruddannelse.  Særlige vilkår er fx forlængelse af tid til forberedelse og prøveaflæggelse eller skærmet arbejdsplads ved prøveaflæggelse.

Elever med tildelt læsestøtte er en del af SPS. For elever og deltagere med bevilliget SPS indgås der individuelle aftaler ift. tilbud om særlige prøvevilkår.

Find mere viden om SPS

 

I elevvejledningen står vi klar til at hjælpe vores elever med hverdagens store og små udfordringer.

Du finder os i stueetagen eller ved studiecafeen. Vi hjælper med alt fra spørgsmål om praktik i udlandet, SU, buskort, lektiehjælp, tidsbestilling hos læsevejleder, SPS mm.

Men vi står også klar: hvis du har brug for en snak om miljøet i din klasse; du har brug for hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen; du oplever en krise, fx hvis et familiemedlem er gået bort. Vi kan hjælpe med det meste eller henvise til én der kan.

På SOSU Syd har vi mange muligheder for efter- og videreuddannelse. Vores efteruddannelseskonsulenter har et stort overblik over dine muligheder inden for social- og sundhedsområdet samt det pædagogiske område. De kan vejlede dig i den retning du ønsker, eller præsentere dig for muligheder du ikke vidste du havde.

Efter- og videreuddannelser kan være det helt rigtige for dig: der er ledig og ønsker at forøge dine jobchancer; du ønsker at opkvalificere dig og være opdateret på den nyeste viden inden for dit fag; eller du repræsenterer en virksomhed med fokus på opkvalificering af jeres medarbejdere.

Vi tager udgangspunkt i dine behov og udarbejder en fysisk og nemt tilgængelig uddannelsesplan for hvordan du kan opnå dine mål for efteruddannelse eller ordinær uddannelse.

Når du kontakter en af vores efteruddannelseskonsulenter, kan du forvendte svar inden for to dage.

Studiecafeen er for alle elever på SOSU Syd, uanset hvilken uddannelse du er på, og hvor langt du er nået. I studiecafeen kan du få faglig sparring til opgaver, lektier, projekter og meget mere. Du bestemmer hvad du har brug for hjælp til. Der er også mulighed for en individuel og personlig samtale hvis studielivet driller.

Du finder studiecafeen i kantinen. Kom forbi og sæt dig med dit skolearbejde.

Studiecafeen er bemandet fra mandag til torsdag fra 8.15 – 14:00 og fredag 8.15 – 13:00.

På SOSU Syd gør vi alt hvad vi kan, for at guide dig trygt igennem din uddannelse. Derfor tilbyder vi en række forskellige studiestøttende aktiviteter som skal sikre at alle vores elever får en god oplevelse på uddannelsen.

Kontaktlærer
Som elev på SOSU Syd er du tilknyttet en kontaktlærer. Kontaktlærerens fornemmeste opgave er at støtte dig i din personlige og faglige udvikling. Din kontaktlærer ajourfører i samarbejde med dig desuden din uddannelsesplan.

Mentor
På SOSU Syd kan vi stille mentorer til rådighed for de elever der har behov for støtte og vejledning. Det gør vi for at sikre at du får en god oplevelse og gennemfører dit uddannelsesforløb.

Psykologisk støtte og rådgivning
Til de elever der har brug for det, tilbyder vi psykologisk bistand. Din kontaktlærer kan henvise dig til psykologisk rådgivning. Det sker via elevvejledningen.

Specialpædagogisk støtte – SPS
SPS skal sikre at alle elever og deltagere, på både korte og lange uddannelser, kan uddanne sig på lige fod med hinanden og alle andre, selv om man har en funktionsnedsættelse. Derfor tilbyder vi SPS. SPS tilbydes til en lange række af funktionsnedsættelser både fysisk og psykisk. Da 80 % af elever med SPS modtager støtte fordi de er ordblinde, er det i praksis vores læsevejledere der hjælper dig hvis du har brug for SPS uanset årsagen.

For elever og deltagere med bevilliget SPS indgås der individuelle aftaler ift. tilbud om særlige prøvevilkår.

Find mere viden om SPS

Har du brug for SPS-støtte, så kontakt en af vores SPS-ansvarlige, som kan hjælpe med at afdække dine behov.

 

Ansøgninger der vedrører ordblindhed:

Mette Lykshøj
Mail: MEL@sosu-syd.dk
Mobil: 40 48 23 51

Ansøgninger der vedrører Psykisk SPS – kontakt

 


Tom Larsen
Mail: TL@sosu-syd.dk
Mobil: 51160491

 

 

Mød vores vejledere