Personcentreret omsorg med Anneke Dapper Skaaning

Udgivet: 02.11.2023

Med mere end 25 års erfaring inden for demensområdet, hvor jeg blandt andet har beskæftiget mig med undervisning af plejepersonale, supervision og psykiatri, kan jeg kalde mig en specialist inden for demensområdet, siger Anneke Dapper Skaaning.

Og vi har den store fornøjelse, at kunne tilbyde en temaeftermiddag med cand. psych. Anneke Dapper, der er kendt for sin tilgang til personcentreret omsorg.

17. JANUAR 2024 KL. 12 – 15 Pris:  255 KR.

Særligt for ledere og ansatte i hjemmeplejen samt andre, der arbejder med demens.

  • Hvordan understøtter man som leder sine med­arbejdere i at arbejde personcentreret?
  • Hvad er kerneopgaven i personcentreret omsorg, og hvordan kan den hjælpe os med at forstå den umiddelbart uforståelige adfærd, som vi nogle gange kan møde hos mennesker med demens?

Anneke Dapper giver svaret i dette foredrag.

Ved brug af en praksisnær tilgang til undervisning, bliver det muligt for eksempelvis plejepersonale, at sætte deres tavse viden i spil, for på den måde at blive klogere på det, der kan være svært og udfordre i dagligdagen.

”Min tilgang er praksisnær, personcentreret og fokuseret på at opnå det gode liv med en sygdom. For mig er det afgørende at se alle mennesker med de egenskaber, værdier og liv som hver enkelt af os har og derfor se mennesket bag sygdommen. Selvom man har en sygdom, har man stadigvæk ressourcer, som skal bruges, og ønsker og behov som skal opfyldes.

Udover stor viden på området, er jeg også uddannet i undervisningsprincipper baseret på den narrative tilgang, med anerkendelse af og nysgerrighed på den andens perspektiv, forklarer Anneke Dapper på sin hjemmeside.”

Tilmeld dig her.