SOSU i Sønderborg

Udgivet: 20.12.2023

Fra august 2024 bliver det muligt at tage grundforløb som SOSU-assistent, SOSU-hjælper og pædagogisk assistent på Business College Syd. Det sker i et partnerskab mellem Social- og Sundhedsskolen Syd, Business College Syd og Sønderborg Kommune, der bliver en markant udvidelse af uddannelsesmulighederne for unge i Sønderborg Kommune.

 

Slut med lang transport
Vejen til at blive social-og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper eller pædagogisk assistent bliver nu kortere for Sønderborgs unge. Fra august 2024 bliver det nemlig muligt at tage grundforløbet til uddannelserne på Business College (BCSyd) Syd i Sønderborg. Der er tale om det samme grundforløb på 20 uger for alle tre uddannelser, inden de unge skal vælge selve studieretningen.

En del af ungdomskulturen på BCSyd
Samarbejdet åbner både op for flere sociale og faglige fællesskaber på tværs af uddannelsesvejene på Business College Syd og Social- og Sundhedsskolen Syd (SOSU Syd).
Det glæder Bente Esbensen Jensen, direktør på Business College Syd, der ser mange fordele ved samarbejdet. Eleverne vil nemlig blive en integreret del af fællesskabet på skolen.
”Vi har i mange år haft et godt samarbejde med SOSU Syd, så derfor var det helt naturligt for os at sige ja, da skolen spurgte, om en af deres uddannelser også måtte ligge her hos os. Vi ser frem til at byde SOSU Syds elever og undervisere indenfor i fællesskabet på Business College Syd. Vi tror, at vi kommer til at have stor glæde af hinanden både socialt og fagligt”, understreger Bente Ebbesen Jensen.

Flere skal tage en uddannelse
Hos Social- og Sundhedsskolen Syd ser direktør Lotte Dalegaard Pedersen frem til samarbejdet i Sønderborg.
”Partnerskabet mellem SOSU Syd og BCSyd er et udtryk for vores fælles tro på, at samarbejde på tværs af uddannelser vil bidrage til at øge andelen af unge, der gennemfører en ungdomsuddannelse. Sønderborg Kommune kommer som landets andre kommuner til at mangle uddannet personale til velfærdsområdet, og den mangel vil vi gerne bidrage til bliver mindre i fremtiden udtaler hun.

Borgmesteren er begejstret
Samarbejdet styrker samtidig Sønderborgs position som en stærk og attraktiv uddannelsesby, mener borgmester Erik Lauritzen.
”Vi er meget glade for, at vi nu får styrket velfærdsuddannelserne i Sønderborg, der blandt andet er en udløber af Sønderborg Kommunes partnerskabsaftale med Social- og Sundhedsskolen Syd. I kommunen har og får vi et stigende behov for dygtige SOSU-hjælpere og SOSU-assistenter på plejecentre, botilbud samt hjemmeplejen. Ved at gøre uddannelsen mere tilgængelig for de unge i lokalsamfundet, forventer vi, at flere vil gribe den mulighed,” siger borgmesteren.

 

Vil du vide mere

  • SOSU Syd holder åbent hus i Aabenraa den 27. januar kl. 10 – 13, her kan man få al nødvendig information om udddannelserne og samarbejdet med BCSyd.
  • Ansøgningsfrist til ungdomsuddannelser er den 1. marts 2024.
  • Opstart på uddannelsen er fra den 12. august 2024.