Kantinen

 

 

  
 Uge 38

 ugens menu uge 38

 

 Opskrifter:

 

Årstidens opskrifter

-fra Kokken på SOSU Syd

Vidste du, at der i SOSU Syds kantine bor en tryllekok, som kan forvandle broccoli til fredagsslik? Det er måske lidt en overdrivelse, men køkkenchef René Hansens kokkerier kan i hvert fald give de småtspisende appetitten igen og få dit madbudget til at strække længere.
Hver måned præsenterer René dig for en nem, sund, billig og indbydende ret med årstidens grønt. Brug retterne i dit hverdagsliv og som sundhedsambassadør på din arbejdsplads.

 

September:

Broccolisalat med bønner og radicchiosalat

Ingredienser:

1 broccoli
50 g tørrede black eye beans
1 radicchiosalat

Fremgangsmåde:

Dag 1

  • Kom de tørrede bønner i rigeligt med koldt vand og stil dem på køl natten over
  • Skær stokken af broccolien, derefter skær den i tynde strimler på et mandolinjern og kom dem i isvand, på køl natten over
  • Skær broccolitoppene i små buketter, kom dem i kogende vand 1 min ca. Og derefter i vand med isterninger
  • Skær radicchiosalaten i grove stykker og kom i isvand natten over

Dag 2

  • Skyl bønnerne, kom dem i en gryde og kom dem 20-30 min til de er møre i let saltet vand
  • Lad bønnerne køle af og dryp vandet fra broccolistok, buketter og radicchiosalaten
  • Vend alle ingredienserne sammen og anret, giv evt. Salaten lidt citronsaft og olivenolie kort før servering.

 

God fornøjelse.

 

 

Webdesign byro aabenraa