NYT: grundforløb i januar

Udgivet: 13.10.2023

På SOSU Syd forsøger vi os med at starte et grundforløb 1 for de helt unge i januar 2024. Det er et tilbud til unge, der er motiverede og uddannelsesparate nu. Og de skal selvfølgelig have muligheden for at starte på et uddannelsesforløb hos os.

 

START: 3. januar 2024
SLUT: 24. maj 2024
INFORMATIONSMØDE: 7. november 2023

 

Til dem, der har fortrudt deres valg
Det bliver sværere og sværere for de helt unge at finde den rigtige ungdomsuddannelse efter folkeskolen, til dels fordi udvalget aldrig har været større. Derfor er der også flere og flere unge, der kommer ind på en uddannelse, som hurtigt viser sig ikke at være den rigtige. De dropper måske ud allerede det første efterår, og vil ofte være på jagt efter noget meningsfuldt at foretage sig, og her kommer vi så i spil med et grundforløb for de helt unge, som starter allerede i januar 2024.

 

Et alternativ
Vi igangsætter et hav af initiativer, der skal gøre det nemmere, bedre og mere oplagt at tage en SOSU-uddannelse, og det nye grundforløb håber vi, vil holde nogle af de unge til ilden og give dem et godt alternativ til at finde et ufaglært job.

 

Grundforløb 1
På Grundforløb 1 er der erhvervsfag, dansk og bonus/støttefag.

Efter de 20 uger på grundforløb 1 skal man vælge hvilket hovedforløb, man vil på, og så begynder grundforløb 2, som også tager 20 uger, og når man er færdig her, fortsætter man på dit valgte hovedforløb.

Med GF1 i januar 2024 kan man vælge hovedforløbene: hjælper, assistent eller DigiTech. Man kan desværre ikke komme direkte på PAU, men skal vente nogle måneder.