To nye uddannelsesledere

Tina Mette Dominucussen og Marianne Havn Foto: SOSU SYD Tina Mette Dominucussen og Marianne Havn

SOSU Syd har ansat Marianne Havn og Tina Mette Dominicussen som uddannelsesledere. Begge vil de arbejde for at promovere skolens uddannelser indadtil og udadtil.

Marianne Havn og Tina Mette Dominicussen er den 1. september trådt ind i ledelsesgruppen på SOSU Syd, hvor de bliver nærmeste ledere for hver 12-15 undervisere.

De stiller sig i spidsen for den pædagogiske udvikling, den daglige drift, fagfordeling samt planlægning og ressourcestyring af uddannelsesaktiviteterne. Marianne vil få ansvaret for grundforløb 1 og 2 på sosu-uddannelserne, og Tina for Grundforløb 2 på sosu-uddannelserne samt uddannelserne til pædagogisk assistent.

- Vi er rigtig glade og stolte over at have fået Marianne og Tina med på holdet. De har nogle spændende profiler, som både undervisere, elever og samarbejdspartnere med garanti vil kunne drage nytte af. Og så er det en kæmpe gave, at de begge har en stor kærlighed til vores uddannelser, siger     Lotte Daalegaard Pedersen, direktør på Social & Sundhedsskolen Syd.

Bannerførere for sosu-uddannelserne For Tina Mette Dominicussen er sosu-faget i hendes DNA. Hun har selv for 25 år siden taget uddannelsen som social- og sundhedsassistent, to af hendes 3 børn har gjort det samme, og hun har undervist sosu-elever i Esbjerg. Siden har hun taget andre uddannelser, blandt andet en 4-årig kommunal lederuddannelse, en kognitiv terapeutuddannelse og er i øjeblikket i gang med at færdiggøre uddannelsen som psykoterapeut, ligesom hendes børn også har valgt at læse videre. Men Tina kan i den grad stå inde for faget:

- De praktiske sosu-uddannelser er nogle rigtig gode uddannelser, som hjælper elever til at finde deres styrker, hvad enten de ønsker at arbejde som PAU‘er eller sosu’er, eller de ønsker at læse videre. Derfor brænder jeg for at være med til at give uddannelserne det ry, de fortjener, siger Tina Mette   Dominicussen, der selv anbefalede sosu-uddannelsen til sine børn. Hun vil blandt andet arbejde for rekruttering af elever på sosu-hjælper og -assistentuddannelserne, men også for at gøre kommunerne opmærksomme på det store potentiale, der er i uddannelsen til pædagogisk assistent.

Sit kendskab til det pædagogiske område henter Tina desuden fra en uddannelse til pædagog og fra praksiserfaring som afdelingsleder på et center for specialundervisning og som forstander på to forskellige bosteder inden for specialområdet.

Marianne Havn kan nikke genkendende til, at vejen til en lederuddannelse ikke behøver at tage sit udspring på universitet. Hun har selv en professionsbachelor i Fysioterapi, og har først siden taget en master i positiv psykologi. Marianne har som projektleder i projekt Sund Skole i Aabenraa Kommune haft berøringsflade med de kommunale folkeskoler, som udgør en vigtig del af SOSU Syds rekrutteringsgrundlag.

- Jeg brænder for at være med til at udvikle underviserne her på skolen. For når vi skal forbedre uddannelsernes ry, skal det komme indefra. Vi skal skabe en stolthed hos underviserne, som forplanter sig helt ned i klasserne, og som gør eleverne til stolte ambassadører for faget, siger Marianne Havn.

Hun mener, det er vigtigt, at vi ikke stigmatiserer sosu-uddannelserne til kun at være for de bogligt svage, og at vi tænker det ind i rekrutteringen:

- Mange unge motiveres af at vide, hvilke jobfunktioner deres uddannelse kan føre til. Hvis du gerne vil være sygeplejerske, kan du ligeså godt starte din uddannelse her hos os. Så kommer du hurtigere i berøring med borgeren og kan tidligere vurdere, om det virkelig er noget for dig, siger Marianne.

Flere nyheder

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

SOSU Syd går forrrest

En nødlov gør det muligt for SOSU-elever at tage deres...

26-03-2020

Indvielse af SOSU Syds digitale lektiecafé

Kære elever På grund af Covid-19 virus arbejder alle lige nu...

24-03-2020

Skolen lukket indtil 13. april

Kære elever og jeres familier Her kl. 15 holdt statsministeren pressemøde...

23-03-2020

I skole derhjemme

Hej søde SOSU-studerende I har fået en kæmpe udfordring med at...

20-03-2020

SOSU Syd lukker for undervisning på skolen fra d. 12. 3. 202…

Kære elever og jeres familier. Som I nok alle sammen har...

11-03-2020

1072 gæster

  Vi er de  glade værter, for 1072 folkeskolelever fra 8...

06-03-2020

Fra ufaglært til uddannet efter 11 måneder på EUV

Daginstitutionerne får brug for mere pædagogisk maskinkraft. Derfor fik den...

24-02-2020

Tyngdebamser og Neuropædagogik

Mandag den 18. februar havde vi en temadag om børns...

19-02-2020

Kursuskonsulent og sygeplejefaglig underviser søges

Social- og Sundhedsskolen Syd søger en struktureret, imødekommende og serviceminded...

07-02-2020

SOSU-elever fra Als i praktik i røgen fra de australske bush…

Tre seje sosu-elever er lige nu i praktik på et...

03-02-2020

Las Vegas

Vi kiggede lidt frustrerede på hinanden. ”Det kan da ikke...

31-01-2020

Finner er nysgerrige på Digi Tech

  Vi havde onsdag besøg af en finsk delegation på skolen...

30-01-2020

Lidt grønnere Åbent Hus

Så blev det igen tid til, at alle uddannelserne i...

21-01-2020

Farvel og på gensyn

Vores vidunderlige GF2’ere afsluttede i dag, og de fleste er...

10-01-2020

6 ugers jobrettet uddannelse

Er du ledig, og har du ikke brugt din ret...

09-01-2020

SOSU-elever bespiser 138 ældre

Panik prægede 24 elever fra grundforløbet på SOSU Syd, da...

05-12-2019

PA-elever inviterer børnehave indenfor

På SOSU Syd er det en central del af undervisningen...

15-11-2019

RK hvaf’for noget?

Mette Simonsen er mødt op på SOSU Syd i Aabenraa...

04-11-2019

Webdesign byro aabenraa