Logo
Udskriv denne side

Danmarks første Digi-Tech-elever trykker på knappen til fremtiden

Der blev lyttet koncentreret på første skoledag. Der blev lyttet koncentreret på første skoledag.

De aktuelle udfordringer på sundhedsområdet giver endnu flere muligheder for de kommende sosu-assistenter med den nye DigiTech-uddannelse, vurderer Sosu Syds direktør. Mandag begyndte 27 elever på uddannelsens første hold.

Mandag åbnede SOSU Syd i Aabenraa døren til fremtiden for de første 27 elever på den nye uddannelse til sosu-assistent, Digi-Tech. Uddannelsen har særligt fokus på velfærdsteknologi i plejesektoren og er den eneste af sin slags i Danmark.

Blandt de nye elever er 42-årige Torben Ankerstjerne Skøtt fra Aabenraa. Han kommer til SOSU Syd med en sergentuddannelse på cv’et og har også joberfaring som ølkusk, taxichauffør og butiksassistent.

- Jeg tog et introforløb på SOSU Syd, og mens jeg var i praktik på et plejehjem, faldt mine planer for fremtiden på plads, så det næsten føltes som en åbenbaring. Jeg har altid syntes, at det var ekstremt spændende at arbejde med mennesker. I praktikken gav det stor mening at sætte sig ind i de ældre borgeres unikke forudsætninger og behov, så man kan være med til at give hver enkelt en god livskvalitet, siger han og uddyber om valget af DigiTech:

- Teknologi interesserer mig ikke på højniveau, men jeg kan få det i tale, og jeg er en udpræget løsningsorienteret natur. Jeg mener, at velfærdsteknologien giver et kæmpe kvalitetsløft for både borgere og medarbejdere i plejesektoren.

Skolens direktør, Lotte Dalegaard Pedersen, betoner, at den nye uddannelse realiseres, netop som Regeringen har præsenteret sin sundhedsreform. Den kan betyde, at mange medarbejdere i plejesektoren får nye opgaver og flere ansvarsområder:

De Digi-Tech-uddannede assistenter bliver i stand til at løse opgaver i kommunerne, som de er nu, og i de sundhedshuse, der bliver etableret i flere og flere kommuner. Deres kompetencer vil også matche de ændrede krav på sygehusene og i almen praksis i forhold til de store kronikerområder, som KOL og diabetes, vurderer Lotte Dalegaard Pedersen og fortsætter

- Vi har netop udviklet  Digi-Tech-uddannelsen, fordi vi som erhvervsskole skal være gearet til at levere medarbejdere med skarpe kvalifikationer til de opgaver, som skal løses i dag, men i lige så høj grad til de fremtidige sammenhænge, som opstår i den politiske og teknologiske udvikling.    

Blandt de nye på Digi-Tech er også 32-årige Anne-Mette Schwartz fra Sønderborg. Hun pointerer, at hun tilhører den første generation af danskere, der voksede op med pc og computerspil og andet it som en del af hverdagen:

- Teknologien har bare altid været der, og de fleste på min alder har ikke oplevet den forundring og bekymring over for det, som vores forældre og bedsteforældre kender. Jeg kan sagtens selv installere og vedligeholde og fikse vores computere derhjemme, siger hun og fortsætter:

- Jeg valgte Digi-Tech-uddannelsen, fordi velfærdsteknologien buldrer af sted i pleje- og omsorgssektoren, hvor jeg jo skal arbejde i rigtig mange år. Det er klart, at jeg skal være med, hvor det nyeste sker. Samtidig synes jeg, det er spændende, at vi både skal lære selv at forstå og bruge teknologien og at introducere den til kollegerne på arbejdspladserne.

 

IMG 99481  torben

Anne-Mette Schwartz fra Sønderborg glæder sig til at blive              Torben Ankerstjerne Skøtt fra Sønderborg valgte DigiTech, fordi han vil arbejde med 
DigiTech-ambassadør.                                                                        mennesker og bruge velfærdsteknologien som redskab til at sikre bedre livskvalitet. 

Digi-Tech-uddannelsen er tilrettelagt og drives af Social- og Sundhedsskolen Syd i tæt samarbejde med de fire sønderjyske kommuner, Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg.
De 27 på det nye hold er ansat af kommunerne og allerede i praktikforløbene sendes de ud på arbejdspladserne for at fremstå som ambassadører for velfærdsteknologien over for både borgere og kolleger.
Kommunernes uddannelseskonsulenter og koordinatorer fungerer som ankerpersoner for kommunernes deltagelse i den nye uddannelse.

Man kan allerede nu søge om optagelse på det næste hold på DigiTech, som starter på skolen til august.
 Klik her for at se ansøgningsfristerne.

 

Læs artiklen på JV.Dk ved at klikke her.

© Social- og Sundhedsskolen Syd | Bjerggade 4M | 6200 Aabenraa | Tlf.: 73 33 43 00 | sosu@sosu-syd.dk | sikkermail@sosu-syd.dk | EAN-nr: 5798000558021 | CVR: 29556482 | Design byroco | Login