Danmarks første Digi-Tech-elever trykker på knappen til fremtiden

Der blev lyttet koncentreret på første skoledag. Der blev lyttet koncentreret på første skoledag.

De aktuelle udfordringer på sundhedsområdet giver endnu flere muligheder for de kommende sosu-assistenter med den nye DigiTech-uddannelse, vurderer Sosu Syds direktør. Mandag begyndte 27 elever på uddannelsens første hold.

Mandag åbnede SOSU Syd i Aabenraa døren til fremtiden for de første 27 elever på den nye uddannelse til sosu-assistent, Digi-Tech. Uddannelsen har særligt fokus på velfærdsteknologi i plejesektoren og er den eneste af sin slags i Danmark.

Blandt de nye elever er 42-årige Torben Ankerstjerne Skøtt fra Aabenraa. Han kommer til SOSU Syd med en sergentuddannelse på cv’et og har også joberfaring som ølkusk, taxichauffør og butiksassistent.

- Jeg tog et introforløb på SOSU Syd, og mens jeg var i praktik på et plejehjem, faldt mine planer for fremtiden på plads, så det næsten føltes som en åbenbaring. Jeg har altid syntes, at det var ekstremt spændende at arbejde med mennesker. I praktikken gav det stor mening at sætte sig ind i de ældre borgeres unikke forudsætninger og behov, så man kan være med til at give hver enkelt en god livskvalitet, siger han og uddyber om valget af DigiTech:

- Teknologi interesserer mig ikke på højniveau, men jeg kan få det i tale, og jeg er en udpræget løsningsorienteret natur. Jeg mener, at velfærdsteknologien giver et kæmpe kvalitetsløft for både borgere og medarbejdere i plejesektoren.

Skolens direktør, Lotte Dalegaard Pedersen, betoner, at den nye uddannelse realiseres, netop som Regeringen har præsenteret sin sundhedsreform. Den kan betyde, at mange medarbejdere i plejesektoren får nye opgaver og flere ansvarsområder:

De Digi-Tech-uddannede assistenter bliver i stand til at løse opgaver i kommunerne, som de er nu, og i de sundhedshuse, der bliver etableret i flere og flere kommuner. Deres kompetencer vil også matche de ændrede krav på sygehusene og i almen praksis i forhold til de store kronikerområder, som KOL og diabetes, vurderer Lotte Dalegaard Pedersen og fortsætter

- Vi har netop udviklet  Digi-Tech-uddannelsen, fordi vi som erhvervsskole skal være gearet til at levere medarbejdere med skarpe kvalifikationer til de opgaver, som skal løses i dag, men i lige så høj grad til de fremtidige sammenhænge, som opstår i den politiske og teknologiske udvikling.    

Blandt de nye på Digi-Tech er også 32-årige Anne-Mette Schwartz fra Sønderborg. Hun pointerer, at hun tilhører den første generation af danskere, der voksede op med pc og computerspil og andet it som en del af hverdagen:

- Teknologien har bare altid været der, og de fleste på min alder har ikke oplevet den forundring og bekymring over for det, som vores forældre og bedsteforældre kender. Jeg kan sagtens selv installere og vedligeholde og fikse vores computere derhjemme, siger hun og fortsætter:

- Jeg valgte Digi-Tech-uddannelsen, fordi velfærdsteknologien buldrer af sted i pleje- og omsorgssektoren, hvor jeg jo skal arbejde i rigtig mange år. Det er klart, at jeg skal være med, hvor det nyeste sker. Samtidig synes jeg, det er spændende, at vi både skal lære selv at forstå og bruge teknologien og at introducere den til kollegerne på arbejdspladserne.

 

IMG 99481  torben

Anne-Mette Schwartz fra Sønderborg glæder sig til at blive              Torben Ankerstjerne Skøtt fra Sønderborg valgte DigiTech, fordi han vil arbejde med 
DigiTech-ambassadør.                                                                        mennesker og bruge velfærdsteknologien som redskab til at sikre bedre livskvalitet. 

Digi-Tech-uddannelsen er tilrettelagt og drives af Social- og Sundhedsskolen Syd i tæt samarbejde med de fire sønderjyske kommuner, Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg.
De 27 på det nye hold er ansat af kommunerne og allerede i praktikforløbene sendes de ud på arbejdspladserne for at fremstå som ambassadører for velfærdsteknologien over for både borgere og kolleger.
Kommunernes uddannelseskonsulenter og koordinatorer fungerer som ankerpersoner for kommunernes deltagelse i den nye uddannelse.

Man kan allerede nu søge om optagelse på det næste hold på DigiTech, som starter på skolen til august.
 Klik her for at se ansøgningsfristerne.

 

Læs artiklen på JV.Dk ved at klikke her.

Flere nyheder

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

SOSU Syd flytter ind i Folkehjem

Social- og Sundhedsskolen Syd udvider deres lokaliteter med en fløj...

12-08-2019

Postkort fra elever: Gerlyn og Marianne på Filippinerne

Elever på SOSU Syd har mulighed for at komme i...

30-07-2019

SOSU SYD bliver partner i Røgfri Fremtid

SOSU Syd styrker nu sin indsats mod rygning og indgår...

25-06-2019

Ny chef for kurser på SOSU Syd

47-årige Tina Hertz Skafte er ny chef for kurser og...

21-06-2019

POSTKORT FRA ELEVER: Dorthe og Karen i Malaga

Elever på SOSU Syd har mulighed for at komme i...

14-06-2019

Kursus om sang og musik i plejen af demente

Her er kurset til dig, der gerne vil prøve at...

04-06-2019

Du kan blive SOSU-skolernes frontfigur

Brænder du for at fortælle om dig selv og den...

24-05-2019

Sådan sagde ministeren om SOSU SYD

Hør her, hvad sundhedsministeren sagde efter sit besøg på SOSU...

14-05-2019

Stillingsopslag: Sundhedsfaglig underviser

Vi søger en underviser med sundhedsfaglig uddannelse, gerne med kendskab...

09-05-2019

Stillingsopslag: Ergoterapeut med psykiatrierfaring

Kan du undervise? Vi har brug for dig og dine...

09-05-2019

Sundhedsminister besøger årets røgfri ungdomsuddannelse i Re…

PRESSEMEDDELELSE – Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa får onsdag...

08-05-2019

SOSU SYD fejrer 25 års fødselsdag

I dag er det 25 år siden, SOSU Syd flyttede...

07-05-2019

SOSU Syds elever vil udvikle app

SOSU-hjælpere fra SOSU Syd var i tirsdags inviteret med til...

02-05-2019

SOSU Syd er Årets Røgfri Ungdomsuddannelse

SOSU Syd er Årets Røgfri Ungdomsuddannelse Region Syddanmark har for første...

30-04-2019

SOSU Syd søger Chef for Efteruddannelse

Vi søger en chef med ledelseserfaring på strategisk niveau, som...

25-04-2019

Kursus i pædagogik og kommunikation

(Dette kursus er et valgfrit modul i akademiuddannelsen i sundhedspraksis.) Inden...

09-04-2019

Borgmester fejrer SOSU’er: Vi har brug for jer - Pressemedde…

Ved det netop afsluttede DM i SOSU 2019 gik borgmester...

09-04-2019

SOSU SYD søger en køkkenmedarbejder

Er du madfaglig stærk og passioneret? Så er det dig...

08-04-2019

Webdesign byro aabenraa