Logo
Udskriv denne side

Ny uddannelse til SOSU-assistent fokuserer på velfærdsteknologi og digitale kompetencer i plejesektoren

Ny uddannelse til SOSU-assistent fokuserer på velfærdsteknologi  og digitale kompetencer i plejesektoren

Digi-Tech er navnet på en ny udgave af uddannelsen til sosu-assistent, som Social- og Sundhedsskolen Syd tilbyder fra august 2019.

Det er ikke længere helt nok for medarbejderne i plejesektoren at have hjertet på rette sted og styr på emner som sundhed, sygdom, hygiejne og medicinering. Social- og sundhedsassistenter skal også være fortrolige med velfærdsteknologi og digitale løsninger i hverdagen i plejesektoren.

Derfor har Social- og Sundhedsskolen Syd og Aabenraa Kommune taget initiativ til en ny uddannelse til social- og sundhedsassistent, Digi-Tech. De første elever møder ind i august 2019, og alle fire sønderjyske kommuner, Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder, er med til at udvikle, tilrettelægge og følge det nye uddannelsestilbud.

Direktør på Social- og Sundhedsskolen Syd, Lotte Dalegaard Pedersen, fortæller, at Digi-Tech fokuserer på digitale og teknologiske kompetencer, kritisk og innovativ tænkning, kommunikation, samarbejde og at kunne handle problemløsende til gavn for borgerne.

- Det er viden og kunnen, som kommunerne vægter højt, fordi udviklingen og ibrugtagningen af velfærdsteknologi og digitale løsninger går hurtigt lige nu. Vores skole er i front med den nye teknologi på alle vores uddannelser, men på Digi-Tech kommer eleverne helt tæt på de innovative, teknologiske muligheder fra første skoledag, siger hun.

Direktør Jakob Kyndal, Social & Sundhed, Aabenraa Kommune, siger om kommunens engagement i Digi-Tech, at social og sundhedsområdet er i en rivende udvikling inden for digitale løsninger og velfærdsteknologi:

- Det giver nye muligheder og udfordringer for både borgere og medarbejdere. Med den nye uddannelse kommer vi på forkant og sikrer, at medarbejderne fremover har kompetencerne til at være en del af den digitale transformation, der er i gang på social- og sundhedsområdet. Digital kompetenceudvikling er højt prioriteret i Aabenraa Kommune og et væsentligt element i vores nye digitaliseringsstrategi, siger han.

Lotte Dalegaard Pedersen vurderer, at Digi-Tech vil kunne tiltrække unge, der har en interesse for digitalisering. Det kan være både de unge, der traditionelt vælger sosu-uddannelsen og unge, der har lagt en langsigtet strategi for uddannelse og karriereforløb, hvor denne uddannelse giver dem nye muligheder:

- Vi håber at få lidt flere unge mænd ind på Digi-Tech, end vi har på den traditionelle uddannelse til sosu-assistent, og vi vil nok se, at en lidt større procentdel fra Digi-Tech vælger at arbejde i nogle år som assistent, før de uddanner sig videre til sygeplejerske, ingeniør eller noget tredje. Der er også den spændende mulighed, at kommunerne kan vælge at bruge sosu-assistenterne fra Digi-Tech som særlige nøglepersoner eller ambassadører i implementering af velfærdsteknologi og digitale løsninger, siger hun.

Kontakt for evt. yderligere information:

Lotte Dalegaard Pedersen, direktør, Social- og Sundhedsskolen Syd, 60 16 64 78 og ldp@sosu-syd.dk

Jakob Kyndal, direktør for Social & Sundhed, Aabenraa Kommune, 20 11 92 50 og jck@aabenraa.dk

 

36222619 1834512866586923 3102354753070301184 o

© Social- og Sundhedsskolen Syd | Bjerggade 4M | 6200 Aabenraa | Tlf.: 73 33 43 00 | sosu@sosu-syd.dk | sikkermail@sosu-syd.dk | EAN-nr: 5798000558021 | CVR: 29556482 | Design byroco | Login