Heidi fandt sin vej på toppen af Kilimanjaro

Heidi Jessen glæder sig til et sporskifte og over, at det takket være voksenløn er blevet muligt for hende at tage en ny uddannelse. Foto: Heidi Jessen Heidi Jessen glæder sig til et sporskifte og over, at det takket være voksenløn er blevet muligt for hende at tage en ny uddannelse.

Efter mange år med hårdt fysisk arbejde som slagter begyndte Heidis krop at protestere. Og Heidi følte samtidig et stigende behov for at skifte til et job, hvor hendes omsorgsgen kunne udfolde sig. En bjergbestigning skabte klarhed – så nu tager hun fat på en SOSU-uddannelse.

- I virkeligheden ligger det nok i mine gener. Min oldemor var kendt for at åbne sit hjem for ældre og syge, der ikke kunne klare sig selv mere, min mormor var hjemmehjælper i Ribe, og min mor sluttede sit arbejdsliv som SOSU-hjælper på Gråsten Plejecenter. Det føles godt og lidt ligesom, at kredsen sluttes, når jeg nu tager fat på en uddannelse til SOSU-assistent. Og jeg glæder mig helt vildt.

Heidi Jessen lyser op i et stort, forventningens smil ved tanken om, at hun sidst i marts indtager skolebænken på SOSU-Skolen i Aabenraa og dermed åbner et nyt kapitel i sit liv.

- Jeg glæder mig så meget til arbejdet med de ældre, som jeg har så stor respekt for. De har slidt og knoklet for det velfærdssamfund, vi har i dag, så de fortjener i dén grad, at vi gør noget godt for dem. Jeg føler faktisk en vis ære ved at være med til at betale tilbage, siger Heidi, for beslutningen om, at hendes fremtidige arbejde skulle være med mennesker har en klar adresse i retning af ældre.

- Jeg holder skam også meget af børn, men arbejdsmæssigt giver det mit arbejde dybde og indhold, at jeg kan opbygge en fortrolighed med ældre, som har oplevet så meget og har så meget erfaring at øse af. Øjenkontakten og evnen til at lytte – det er noget af det, jeg gerne vil give, siger Heidi.

13 år på akkord
Heidi har allerede en uddannelse. I 1989 startede hun som slagterelev på slagteriet i Blans, og da hun i 1992 var udlært, fortsatte hun på stedet med akkordarbejde i 13 år. Så ville ryggen ikke mere, Heidi blev sygemeldt og måtte holde en pause, mens ryggen kom sig. Derefter fulgte nogle år på genbrugspladser i først Skodsbøl, siden på Nørrekobbel og sidst Glansager.

- Arbejdet var dejligt afvekslende, jeg var ude i den friske luft, og jeg opdagede, at jeg godt kunne lide kundekontakten…. vejlede og vise, hvor tingene skulle lægges hen, og at pladsens gæster nød en sjov bemærkning. Desværre ændrede arbejdsklimaet sig, og min arbejdsglæde forsvandt. Det var på det tidspunkt, jeg besluttede mig for, at jeg ville bestige Kilimanjaro – Afrikas højeste bjerg. Jeg tog af sted alene. Jeg var helt på det rene med, at det var en slags ”afklaringstur” for mig, fortæller Heidi.

Tre dage uden søvn
- Da jeg kom ned, godt træt og havde sovet i tre dage, vidste jeg, at jeg var nødt til at stoppe med arbejdet. Jeg vidste også, at jeg skulle finde noget helt andet, hvor det handlede om omsorg for andre mennesker. Jeg søgte og fik et vikariat i hjemmeplejen i to måneder. Arbejdet forvissede mig om, at jeg skulle tage uddannelsen til SOSU-assistent. Det ligger ikke til mig at gøre noget halvt, så når jeg vil arbejde i faget, skal jeg være faglært. Heldigvis havde jeg en kollega i hjemmeplejen, som gjorde mig opmærksom på en uddannelsesstilling på Plejecenter Amaliehaven. Den søgte jeg, og jeg fik den – og jeg siger dig, jeg kunne ikke få armene ned! Tænkt sig at de valgte mig på 47 år! siger Heidi og løfter glad armene i vejret.

På skolebænken
Heidi går direkte ind på Grundforløb 2, fordi hun har været væk fra folkeskolen i mere end halvandet år. Grundforløbet er på 20 uger. At hun har været ansat i en uddannelsesstilling vil give hende merit, når hun tager hovedforløbet til SOSU-assistent.

Sønderborg Kommune har sikret, at Heidi får voksenløn og en elevstilling, hvor hun i løbet af sin uddannelse kommer i praktik i både hjemmeplejen, på et plejecenter, et sygehus og i psykiatrien.
Så Heidi kan ikke bare løfte armene, men også sit eksamensbevis som SOSU-assistent ved årsskiftet 2022-2023, hvis alt går, som det skal.

Vi du se mere om SOSU-uddannelserne, kan du læse her:

www.sosu-syd.dk

www.facebook.com/sosusyd/

Flere nyheder

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Tina tog SOSU-uddannelse efter Bachelor

"Kombinationen af teori på skolen og praktik i plejen er...

18-05-2020

5 nominerede til pris

Hele fem undervisere på Social- og sundhedsskolen Syd i Aabenraa...

13-05-2020

NYT: Førstehjælp under corona

European Resuscitation Council (ERC) har netop udgivet guidelines for hvordan...

07-05-2020

Corona-helt fra SOSU Syd

Michelle Slivsgaard vil også huske sin praktiktid under coronakrisen for...

06-05-2020

Heidi fandt sin vej på toppen af Kilimanjaro

Efter mange år med hårdt fysisk arbejde som slagter begyndte...

20-04-2020

Akut uddannelse i at arbejde med COVID-19

Vi tilbyder i maj på SOSU Syd et AMU-forløb på...

16-04-2020

SOSU Syd går forrrest

En nødlov gør det muligt for SOSU-elever at tage deres...

26-03-2020

SOSU Syds digitale lektiecafé

Kære elever På grund af Covid-19 virus arbejder alle lige nu...

24-03-2020

Skolen lukket indtil 13. april

Kære elever og jeres familier Her kl. 15 holdt statsministeren pressemøde...

23-03-2020

I skole derhjemme

Hej søde SOSU-studerende I har fået en kæmpe udfordring med at...

20-03-2020

SOSU Syd lukker for undervisning på skolen fra d. 12. 3. 202…

Kære elever og jeres familier. Som I nok alle sammen har...

11-03-2020

1072 gæster

  Vi er de  glade værter, for 1072 folkeskolelever fra 8...

06-03-2020

Fra ufaglært til uddannet efter 11 måneder på EUV

Daginstitutionerne får brug for mere pædagogisk maskinkraft. Derfor fik den...

24-02-2020

Tyngdebamser og Neuropædagogik

Mandag den 18. februar havde vi en temadag om børns...

19-02-2020

SOSU-elever fra Als i praktik i røgen fra de australske bush…

Tre seje sosu-elever er lige nu i praktik på et...

03-02-2020

Las Vegas

Vi kiggede lidt frustrerede på hinanden. ”Det kan da ikke...

31-01-2020

Finner er nysgerrige på Digi Tech

  Vi havde onsdag besøg af en finsk delegation på skolen...

30-01-2020

Lidt grønnere Åbent Hus

Så blev det igen tid til, at alle uddannelserne i...

21-01-2020

Webdesign byro aabenraa