Lån en gammel

Udgivet: 16.05.2022

Et samarbejde mellem Kirsebærhavens aktivitetscenter og SOSU-skolen i Aabenraa sender ”gamle” og SOSU-elever i armene på hinanden. De skal lege borgere og sosu’er og igennem scenarier som terminal pleje, værtsrollen, den svære samtale og altså også kaffeselskabet, som de var igennem i torsdags.

De leger fremtiden

-Vi har haft samarbejdet i næsten to år, og jeg har været med til mange skægge ting, fortæller Ruth Wollsen på 67.

I sidste uge var en flok SOSU-elever i gang med et stort kaffeselskab, hvor de havde inviteret skolens faste figuranter. Figuranterne er ældre mennesker med lyst til leg og en vis evne inden for skuespil. Ruth Wollsen er en af de fremmødte. Hun går i Kirsebærhavens aktivitetscenter, hvor hun tager timer i yoga, og selv underviser i venepumpeøvelser.

-Jeg er kommet der i 5 år, og det er alletiders. Jeg er meget aktiv og elsker at være i gang, så da jeg så SOSU-skolens opslag om, at de søgte figuranter, så var jeg helt med på den, og tog kontakt med det samme, fortæller Ruth.

De snakker virkelig meget

-Vi har besøg af vores figuranter ca. en gang om måneden, og så indgår de som en vigtig del af vores undervisning, forklarer underviser Ditte Kjær. Vi bruger dem bla. til at øve forflytning i sengestuerne, hvor vi ellers bruger dukker. Så øver vores elever rigtig meget kommunikation med de ældre, og her er de også super gode.

Lea og Laura går i EUX-klassen, hvor man bliver både student og sosu’er, og de var med til kaffeselskabet.

-Vi har lavet en masse forberedelser og taget ting med hjemmefra, forklarer Laura. Jeg har taget blomster med, og vi startede i morges med at bage kager.

-Vi har også skrevet spørgsmål ned til deres arbejdsliv, og de snakker heldigvis virkelig meget, afslutter Lea.