I sandhed en rejse!

Udgivet: 17.06.2024

Ægteparret Lawin og Fidan har gjort alt, hvad de har formået for at tilpasse sig det danske samfund; og denne sommer blev de begge færdige som social- og sundhedshjælpere og skal ud på arbejdsmarkedet og bidrage med fire varme hænder i ældreplejen.

Lawin løftede sin lille søn op i armene og sagde til ham: ”Nu er vi selvforsørgende! Mor og far er færdige med deres uddannelser, så fra nu af tjener vi vores egen løn – hver dag!”
Det er 7 og 8 år siden Lawin og Fidan kom til Danmark. De flygtede fra krigen i Syrien og efterlod alt, hvad de ejede og elskede i deres hjemland.

”Vi havde lige købt nye madrasser, siger Fidan tænksomt, de var sådan virkelig dyre og lækre…”
Det syriske par og deres tre børn bor i Tønder og elsker byen og deres naboer og bekendte. Børnene trives i skole og institutioner og Fidan og Lawin selv, er nu i en årrække taget Aabenraa hver dag for at passe deres uddannelser på SOSU Syd. Og det har taget nogle år, for først var der adgangskurset, hvor man lærer sprog og kultur. Så grundfoløbet1 og 2 og så hovedforløbet til SOSU-hjælper. Men nu er det slut. Vi skal ikke længere se deres glade ansigter på gangene, for de er begge færdige som hjælpere og har fået job.
Lawin var elektriker i Syrien og Fidan underviste, men nu er der sadlet om til omsorg og pleje, og det er de begge meget glade for.
Meeen måske kommer Fidan en dag tilbage for at tage uddannelsen til assistent, hun går nemlig med en drøm i maven om at uddanne sig til sygeplejerske i sidste ende, men lige nu har hun og hendes mand besluttet at arbejde som hjælpere en rum tid.