Bliv ekspert i
omsorg
Ønsker du uddannelse, der giver mening?
Er der forskel?
- 1 år og 2 måneder
- Hurtigt i job
- Adgang til SOSU-assistent
- Tæt på borgeren
- 2 år og 9 måneder
- Mange jobmuligheder
- Adgang til videreuddannelse
- Stort ansvar
- 2 år og 9 måneder
- Mulighed for SOSU-job med teknologi
- Adgang til videreuddannelse
- Ekspert i velfærdsteknologi
- *Varighed Hovedforløb
- *Jobmuligheder
- *Videreuddannelse
- *Speciale
Lyst til at arbejde med børn og unge?
En meningsfuld uddannelse
Pædagogisk assistent
En uddannelse som pædagogisk assistent starter med lysten til at arbejde med mennesker. Her er du med til at skabe rammerne for at især børn og unge udvikler sig. Du får en faglig identitet og øget evne til at skabe relationer. Du kommer til at arbejde med en palet af aktiviteter, og du møder de teorier, som knytter an til dem.
Dermed får du kompetencer, så du kan medvirke til at børn, unge og andre brugere lærer, trives og udvikler sig bedst muligt ud fra det udgangspunkt, de har.
Vi ser mange karriereskift hos os. Nogle er kørt træt i deres job og flygter fra hamsterhjulet. Andre har et opslidende job, de vil væk fra inden det er for sent. En del har arbejdet som ufaglært hjælper i plejesektoren og ønsker sig et mere spændende job. I mere sjældne situationer ser vi en 60-årig direktør, som vil have mere tid til familien med en 37 timers uge. Og et job der giver mening.
Der er ikke mange job, som giver så meget mening som et, hvor du er noget for andre mennesker. For mange er du dagens lyspunkt. Du spreder glæde og giver nærvær. Og når livet strammer til, trøster og lindrer du. Det gør du som SOSU-hjælper, SOSU-assistent eller pædagogisk assistent.
Du er samtidig et vigtigt bindeled mellem vores sundhedssystem og borgeren. Mellem borgeren og evt. pårørende. Og mellem børn og forældre. Du er en nøgleperson i hele vores social- og sundhedsvæsen. Det giver mening.
Det kan måske være lidt overvældende at tænke på at tage en uddannelse, når du ikke kommer lige fra folkeskolen. Men vi har stor erfaring i at tilrettelægge forløbet, så det passer til din situation. Hver x. elev er voksenlærling. Så du er ikke alene.
Og ja: Du kan få løn for at tage en uddannelse der er så meningsfuld som det at lære at gøre en forskel for andre mennesker.
Når du er 25 år eller derover, får du løn allerede på grundforløb 2, når du vælger at uddanne dig til SOSU-assistent. På de andre uddannelser får du løn på hovedforløbet.
I alle tilfælde kan du søge om voksenelevløn hos din arbejdsgiver. Den er cirka det dobbelte af den almindelige elevløn.
Andre ordninger kan også være relevante for dig. Og i en række tilfælde vil du kunne forkorte uddannelsen, fordi du har kompetencer med dig fra tidligere job. Kontakt os derfor, så vi kan finde den bedste ordning for dig.