DigiTech på Alsion

Udgivet: 02.02.2024

Fra maj 2024 vil nye elever på den innovative DigiTech social- og sundhedsassistentuddannelse få mulighed for at lære i et inspirerende og moderne læringsmiljø på Alsion. Det er resultatet af et samarbejde mellem SOSU Syd, Erhvervsakademi SydVest og Sønderborg Kommune.

DigiTech-uddannelsen er en særlig uddannelse for social- og sundhedsassistenter, som har fokus på at bruge velfærdsteknologi til at forbedre livskvaliteten og selvbestemmelsen for borgere med forskellige behov. Uddannelsen blev lanceret i 2019 af SOSU Syd, og har siden været et populært valg blandt elever, der ønsker at kombinere sundhedsfaglige, teknologiske og kreative kompetencer.

Med det nye samarbejde vil uddannelsen åbne i Sønderborg og ligge sammen med Erhvervsakademi SydVests professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser inden for blandt andet teknologi, design og business.

  • ”Vi er meget glade for at kunne byde DigiTech-eleverne velkommen på Erhvervsakademi Vi ser et stort potentiale i at integrere uddannelsen i vores faglige og kreative miljø. Vi deler SOSU Syds ambition om at uddanne tæt på praksis, med en stærk faglighed og en stærk forandringsparathed blandt vores studerende,” siger campuschef Jesper Axelsen fra Erhvervsakademi SydVest

Sønderborg Kommune ser samarbejdet om et vigtigt skridt i retning af at skabe lokale og attraktive uddannelsesmuligheder:

  • ”Det er rigtig godt at se, at områdets forskellige uddannelsesinstitutioner arbejder sammen og er med til at sikre stærke uddannelsestilbud i Sønderborg. Nu får vi en ny velfærdsuddannelse på Alsion, som udbygger campus og er med til at styrke Sønderborg som en attraktiv studieby. Virkelighedens udfordringer kræver ofte samarbejde på tværs af sektorer, og Digi Tech-uddannelsen er designet til at ruste de studerende til en konstant foranderlig fremtid og giver dem mulighed for at bidrage til udvikling af sundheds- og omsorgssektoren. Med dette samarbejde etablerer vi et stærkt lokalt læringsmiljø for eleverne, uanset om det er praksisfagligt eller teoretisk”, mener borgmester Erik Lauritzen.
  • ”Vi er stolte af det nye samarbejde. Vi ser det som en unik chance for at løfte Digi Tech-uddannelsen til et nyt niveau, og for at give vores elever de bedste forudsætninger for at blive dygtige og efterspurgte social- og sundhedsassistenter. Vi tror på, at uddannelsen vil bidrage til at skabe en fremtidssikret omsorgssektor, som er i stand til at møde de udfordringer og muligheder, som den digitale virkelighed medfører”, siger Allan Emiliussen, der er bestyrelsesformand for SOSU Syd.
 

Fakta om Digi Tech uddannelsen i Sønderborg

Startdato: Uge 23 2024
Varighed: 3 år og 10 måneder med løn fra dag ét.
Undervisning: Teoretisk og praktisk undervisning, med oplæringsperioder i forskellige dele af sundhedsvæsnet.
Jobmuligheder: Spændende karrieremuligheder med fokus på teknologi og innovation inden for social- og sundhedssektoren.
Videreuddannelsesmuligheder: Adgang til uddannelser på professionsbachelorniveau (f.eks. sygeplejerske, fysioterapeut) samt ambulanceredder m.v.
Åbent hus: Lørdag den 3. februar kl. 10.00 – 13.00 på Erhvervsakademi SydVest
Campus Sønderborg, Alsion 4, 6400 Sønderborg.
Ansøgning: Besøg sosuisønderborg.dk for optagelsesinformation og ansøgningsfrister