Bæredygtig på en dag

Udgivet: 18.11.2022

Tegneren Anders Morgenthaler var den inspirerende indpisker, da 9 SOSU-skoler landet over holdt bæredygtighedsdag fredag.

 

Opfindelser på samlebånd
Vores elever er fyldt med ideer, der er bare ikke så meget tid i en travl hverdag til at bruge fokuseret tid på at udvikle ideer fra løse tanker til brugbare løsninger. Men skal vi så ikke forkæle et udvalg af vores elever med en ordentlig portion tid og en masse inspiration?

Bæredygtig velfærd
Jo, det gør vi! Og sådan blev vores bæredygtighedsdag stablet på benene, og da al den spændende inspiration var givet videre, blev eleverne sendt ud i klasserne for at tænke store tanker og opfinde måder at gøre omsorgsarbejde mere bæredygtigt og at bruge eller opfinde velfærdsteknologier bedst.

Fællesskaber
Dagen er arrangeret af Videnscenter for Velfærdsteknologi. Det overordnede formål er at tydeliggøre, at vi på SOSU- og det pædagogiske område arbejder med grøn omstilling og bæredygtighed, men også kan blive meget bedre og lære ting af hinanden ved at indgå i fællesskaber. Ud over Morgenthaler, var der også inspirerende input fra Børnehuset Løvbakken, Center for Bæredygtige Hospitaler og Kolding Kommune.

Morgenthalers håb
Netop fællesskaber var også en vigtig pointe fra tegneren Anders Morgenthaler, der i dag selv lever meget bæredygtigt og bruger det meste af sin tid på at arbejde for at sprede viden om bæredygtighed. Han har på sin 10 år lange rejse mod den borger og forbruger, han er i dag, siddet og stirret fortvivlet ud i luften og mistet troen på, at det nytter noget. Men her har fællesskaber med andre kreative og positive mennesker reddet ham. Disse fællesskaber var vi med til at skabe grobund for i dag.